Succesverhaal: interview met oud-student Medisch Secretariaat Lydia Renard

28/10/2022 Thomas Verlinden

 

In deze blog vertelt onze oud-student Lydia Renard haar succesverhaal. Na het afronden van haar opleiding Medisch Secretariaat gevolgd, kreeg ze een baan waarin ze het nu enorm naar haar zin heeft. 

Heb je er altijd al van gedroomd om in de medische wereld te werken?

Ik had eerst een aantal teleurstellende banen voordat ik besloot het pad van medisch secretaresse te bewandelen. In het begin was het geen "droom" maar door deze opleiding te volgen, ontdekte ik dat dit echt was waar mijn hart lag. De opleiding en docent hebben mij echt ogen geopend wat betreft roeping.

Hoe verliep je opleiding?

Mijn docent stond altijd voor me klaar wanneer ik vragen had. Maar daarnaast heeft ze me door middel van haar netwerk ook enorm geholpen. Het is nu twee jaar geleden dat ik de opleiding heb afgerond, maar ze is nog steeds beschikbaar als dat nodig is. De inhoud van de opleiding zelf was erg praktijkgericht: veel voorbeelden en afbeeldingen die het geheel concreter maakten. Alles kwam aan bod: van communicatie tot medische kennis. Al met al was het een complete opleiding, die me heeft voorbereidt op alle aspecten van het vak en me de nodige tools heeft gegeven om met veel zelfvertrouwen mijn baan uit te oefenen.

Hoe heb je de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan gebruikt tijdens je werk?

Direct na het behalen van m’n diploma kreeg ik een tijdelijk contract bij een gynaecologiepraktijk. In mijn eentje beheerde het kantoor van twee gynaecologen: telefoon opnemen, verwelkomen van patiënten, agenda, voorbereiden van consultaties, bijhouden van patiëntendossiers enzovoorts.

Daarna werd ik aangenomen met een vast contract bij een tandartsenpraktijk en dat was weer een nieuwe uitdaging! Al doende leerde ik echter over de werkwijze in deze praktijk en elke situatie bracht me weer wat meer kennis. Maar zonder deze opleiding had ik nooit de essentiële basis gehad om dit werk te doen. Ik beheers nu verschillende medische software terwijl ik nog nooit met dit soort tools had gewerkt. Na anderhalf jaar sta ik nog steeds open voor nieuwe kennis, maar ik ben blij dat ik al een heleboel weet en dat geeft me een voldaan gevoel!

Hoe heeft je opleiding je leven veranderd?

Op een heleboel verschillende manieren! Want sindsdien sta ik elke dag met een glimlach op de werkvloer. Ik ben gelukkig en voldaan in mijn professionele leven en dat had ik nooit durven dromen. Ook wil ik mijn docent Liesbet Delcroix bedanken, want door haar enthousiasme is de liefde voor dit vak op mij overgesprongen.


relatedBlogs

Tips om je lavendel heel te houden

ICT & Webdevelopment: een sector boordevol potentieel

Een opleiding volgen: een investering die zich altijd terugbetaalt


relatedCourses


previousLabel

Vijf diploma's waarmee je in elke sector scoort

nextLabel

Een opleiding volgen: een investering die zich altijd terugbetaalt

relatedCourses


Medisch Secretariaat

Volg de opleiding Medisch Secretariaat en word een krak in je vak

Medisch Secretariaat

Schrijf je in voor de cursus Medisch Secretariaat en word veelzijdig Medisch Receptionist.

Medische Terminologie

Schrijf je in voor de cursus Medisch jargon en word veelzijdig Medisch professional.

Medisch Secretariaat

Schrijf je in voor de opleiding doktersassistent en start meteen als medisch secretaresse

blogTags


Medisch secretariaatSecretarisSecretaresseCvaStuderenCentrum voor avondonderwijsCentrum voor afstandsonderwijsThuis studerenThuisstudieGroepslessenVirtual classesOndernemersschoolOpleidingAvondschoolCarrière

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-